Halsteri M

120.10

Halsteri M on erinomainen väline kalan loimuttamiseen ja halstraamiseen. Se sopii hyvin myös perinteiseen grillaamiseen. Loimutettaessa/halstratessa kala puristetaan teräsritilän ja tason väliin. Lihoja tai kasviksia grillatessa ritilä irrotetaan, ja grillattavat ruuat asetetaan tason päälle. Halsterissa on portaaton säätömahdollisuus.

Halsteri kiinnitetään halkaisijaltaan 2,5 cm putkeen (ei sisälly halsteritoimitukseen: ks. Teräsputki). Kätevän kiinnikkeen ansiosta halsteri on helppo irrottaa puhdistusta varten.

Halsteri on puista loimulautaa turvallisempi vaihtoehto, sillä puinen loimulauta on aina vaarassa palaa.

Tuotteen hinta:
Lisäoptiot yhteensä:
Tilaus yhteensä:
Tuotetunnus (SKU): PG284HA Osastot: ,

Kuvaus

  • Pyöreä malli
  • Yhteensopiva Polar M Grillin kanssa
  • Halkaisija: 50 cm
  • Materiaali: pulverimaalattu teräs, ruostumaton teräs
  • Sisältää: grillaustason, irrotettavan teräsritilän, säätökiinnikkeen ja -holkin

 

FI: Loimuttaminen

Laita kalafilee folion päälle (nahkapuoli foliota vasten) ja lukitse kala teräsritilällä halsterin väliin. Asenna halsteri loimutusasentoon. Sopivan etäisyyden voit todeta asettamalla kätesi hetkeksi lohifileen ja hiilloksen väliin. Jos lämpö ei heti polta kättä, on lämpötila sopiva loimutukseen.

Voitele kalaa välillä voisulalla. Tämä estää kalan kuivumisen sekä ritilän tarttumisen kalaan. Halutessasi voit suolata fileen 2–3 tuntia ennen kypsentämistä, jolloin suolaa ei tarvitse lisätä valeluvoihin. Mikäli esim. kalan pyrstöpää kypsyy aiemmin, voit kääntää halsterin kätevästi toiselle puolelle grilliä. Tällöin kalan eri pää on lähempänä tulta.