Kuvaus
- Pyöreä malli
- Yhteensopiva Polar M Grillin kanssa
- Halkaisija: 50 cm
- Materiaali: pulverimaalattu teräs, ruostumaton teräs
- Sisältää: grillaustason, irrotettavan teräsritilän, säätökiinnikkeen ja -holkin
FI: Loimuttaminen
Laita kalafilee folion päälle (nahkapuoli foliota vasten) ja lukitse kala teräsritilällä halsterin väliin. Asenna halsteri loimutusasentoon. Sopivan etäisyyden voit todeta asettamalla kätesi hetkeksi lohifileen ja hiilloksen väliin. Jos lämpö ei heti polta kättä, on lämpötila sopiva loimutukseen.
Voitele kalaa välillä voisulalla. Tämä estää kalan kuivumisen sekä ritilän tarttumisen kalaan. Halutessasi voit suolata fileen 2–3 tuntia ennen kypsentämistä, jolloin suolaa ei tarvitse lisätä valeluvoihin. Mikäli esim. kalan pyrstöpää kypsyy aiemmin, voit kääntää halsterin kätevästi toiselle puolelle grilliä. Tällöin kalan eri pää on lähempänä tulta.